s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me
TOP
Image Alt

Χριστούγεννα σε BOYΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ οδικώς

Χριστούγεννα σε BOYΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ οδικώς

Από: €350 / ανά άτομο
(0 Reviews)
Μοιραστείτε το

 

 

BOYΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ
ΣΙΝΑΙΑ-ΠΕΛΕΣ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ-ΜΠΡΑΣΟΒ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
6 μέρες οδικώς
Aναχωρήσεις: 23/12 ,03/01

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

  Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*& 4*

  Ημιδιατροφή

  Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  Εμπειρος συνοδός του γραφείου μας

  ΦΠΑ.

  Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

  Είσοδοι σε μουσεία -ιστορικούς - αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

  Δημοτικοί φόροι-check points : 35€

Πρόγραμμα Εκδρομής

1

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙA

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, συνεχίζουμε για Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά), προσπερνάμε την συμπρωτεύουσα για να φθάσουμε το απόγευμα στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων, συνεχίζουμε πλέον σε Βουλγαρικό έδαφος για να καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη Σόφια. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.
2

2η ημέρα : ΣOΦΙΑ –ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό, περιήγηση πόλης και αναχώρηση για πόλη Βελίκο Τάρνοβο, την μεσαιωνική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τοποθετημένη αμφιθεατρικά πάνω από τον ποταμό Γιάντρα. Επίσκεψη του οχυρού-κάστρου στο λόφο Τσάρεβετς, τον λόφο της Τραπέζιτσας, το δεύτερο οχύρωμα στην δεξιά όχθη του ποταμού Γιάτρα,την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου από την Θεσσαλονίκη , τον δρόμο Σαμοβόδσκα Τσαρσίγια, παλιό εμπορικό δρόμο στην παλιά πόλη όπου έχουν ανακαινιστεί αρκετά σπίτια και εργαστήρια και αν έχουμε χρόνο θα επισκεφτούμε το νέο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ρουμανία με στάση στο Ρούσε για τελωνειακό έλεγχο. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο τζιούρτζου. Συνεχίζουμε για το Βουκουρέστι, το «Παρίσι της Ανατολής». Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3

3η ημέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού, στο πάρκο Χεραστράου. Είναι μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Poυμαvίας. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο κ.α. αξιοθέατα που εντυπωσιάζoυν. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο,διανυκτέρευση.
4

4η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΠΕΛΕΣ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ –ΜΠΡΑΣΟΒ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Σινάια. Επίσκεψη στο παλάτι Πέλες, τη θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου και το ορθόδοξο μοναστήρι του Κατακουζηνού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το φημισμένο φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα). Πολλοί θρύλοι είναι συνδεδεμένοι με το Bran Castle, λέγεται ότι το κάστρο ανήκε στο κόμη δράκουλα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Ο κόμης δράκουλας έζησε εκεί μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως επισκέπτης . Τον 18ο αι.το κάστρο ήταν το σπίτι των Αυστριακών συνοριοφυλάκων. Το 1920 το συμβούλιο της πόλης Brasov δώρισε το Bran Castle στη Βασίλισσα Μαρία της μεγάλης Ρουμανίας η οποία έζησε με τη βασιλική οικογένεια έως το 1947. Απ΄ το 1947 το κάστρο λειτουργεί ως μουσείο. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5

5η ημέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΟΦΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Σόφια. Διέλευση συνόρων και με τις απαραίτητες στάσεις για γεύμα και καφέ, θα φθάσουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6

6η ημέρα: ΣΟΦΙΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαντανσκι οπου θα εχουμε την ευκαιρία για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη και για ψώνια. Η πόλη είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπριστιτζα, και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιαν Σαντάνσκι. Παρατηρήστε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη το βράδυ.
You don't have permission to register